Genderkloof op de werkvloer zal nog 217 jaar standhouden

Het World Economic Forum becijferde dat er nog steeds een economische kloof van 58 procent bestaat tussen beide geslachten. Met andere woorden: vrouwen verdienen maar net meer dan de helft van mannen. De cijfers zijn gebaseerd op basis van de tewerkstellingsgraad, de inkomens en doorgroeimogelijkheden.

Bovendien stelde het befaamde Zwitserse forum voor het tweede jaar op rij een toenemende ongelijkheid vast. Nog geen enkel land is er dan ook al in geslaagd de kloof tussen man en vrouw te dichten. IJsland, Noorwegen, Finland, Rwanda en Zweden doen het op vier vlakken het best: onderwijs, gezondheid, economische kansen en politieke macht. Het slechtst scoren Jemen, Pakistan, Syrië, Tsjaad en Iran.

Prognoses

Twee jaar geleden stelde het World Economic Forum nog dat de economische gelijkheid een feit zou zijn over 118 jaar, vorig jaar was de prognose al gestegen naar 170 jaar. Vandaag liggen de kaarten nog ongunstiger: pas over 217 jaar zullen vrouwen evenveel verdienen als mannen.

In het onderwijs staan vrouwen er beter voor: daar kan de kloof gedicht zijn in amper dertien jaar. Op het vlak van politieke macht zal het nog 99 jaar duren.

Bron: De Morgen (demorgen.be)

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.