Gepersonaliseerde en gedigitaliseerde opleiding voor medewerkers Volvo Car Gent

Odisee stelt lesgevers en een lokaal ter beschikking, waar de zogenaamde ‘Digital Twin’ van de skid assembly installatie van Volvo Car Gent opgesteld staat en kan worden getest. De medewerkers oefenen op een virtuele manier realistische scenario’s die hen helpen in de praktijk korter op de bal te spelen, wat uiteindelijk de productie ten goede komt. Dit schooljaar zullen in totaal een 60-tal medewerkers op die manier worden opgeleid, goed voor 125 opleidingsdagen.

De studenten van Odisee krijgen op hun beurt toegang tot deze technieken met het oog op hun latere job, mogelijk bij Volvo Car Gent. Het samenwerkingsverband tussen Volvo Car Gent, Siemens en Odisee werd voor minimum drie jaar getekend. Tot nog toe heeft een 30-tal studenten de opleiding op de Digital Twins al gevolgd. “De uitgebreide theorie aangevuld met interessante begeleidende oefeningen laten ons al doende leren om vlotter met de bestaande installatie om te gaan”, aldus Kristof Engels, onderhoudstechnicus bij Volvo Car Gent. Ook nieuwe medewerkers gaan door dit opleidingsbad, volledig uitgewerkt op maat van Volvo.

Met een productie van ruim 200.000 wagens per jaar en de uitdagingen op het vlak van elektrificatie zijn de opleidingen van onderhoudstechnici van cruciaal belang voor het productieproces van Volvo Car Gent.

Meer weten over het serious games en gamification? Lees het in april in het tijdschrift HR Square.

Als lid van HR Square ontvangt u niet alleen het tijdschrift, maar hebt u ook toegang tot de website met het gehele archief en u geniet van stevige prijsreducties op tal van hoogst interessante evenementen, ook op de HR Square Seminaries, HR Square Masterclass en HR Square Conference. Hoe wordt u lid? Ga naar www.hrsquare.be of contacteer Stephanie Beernaert, [email protected], 0471 69 15 90.

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.