‘Gezond op de werkvloer? Strak plan’

De Vlaamse overheid lanceert ‘Gezond op de werkvloer? Strak plan’, waarbij de focus ligt op de implementatie van een gezondheidsbeleid in ondernemingen. Het Vlaams Instituut Gezond Leven zet samen met projectpartners Voka en Verso zijn schouders onder dit project, met medewerking van de andere werkgevers- en werknemersorganisaties en partnerorganisaties (Unizo, Boerenbond, ABVV, ACV, ACLVB, Sport Vlaanderen, het Agentschap Zorg en Gezondheid, VLESP en VAD, Co-Prev).

Tot eind 2019 kunnen ondernemingen een beroep doen op een bedrijfscoach voor een preventief gezondheidsbeleid. De coaches begeleiden de onderneming in de opzet van een preventief gezondheidsbeleid, complementair aan initiatieven die al gebeuren in het kader van de welzijnswetgeving. Het gaat bijvoorbeeld om thema’s als gezonde voeding, beweging, alcohol, roken, …

Gedeeltelijke terugbetaling

Ondernemingen kunnen voor de coaching een gedeeltelijke terugbetaling krijgen. Via www.gezondopdewerkvloer.be kunnen geïnteresseerde ondernemingen hiervoor een aanvraag indienen. De terugbetaling is vooral gericht op ondernemingen die nog geen of weinig initiatieven nemen in het kader van gezondheid, kleine ondernemingen of ondernemingen die een groot aantal kortgeschoolden tewerkstellen.

Ondernemingen betalen 500 euro voor een begeleidingstraject van 20 uren. De Vlaamse overheid betaalt de overige kosten voor een bedrag van 1000 euro. Er werd hiervoor 2,8 miljoen euro vrijgemaakt.

‘De Vlaming leeft gezonder in 2025’

Met het strategisch plan ‘De Vlaming leeft gezonder in 2025’ zet de Vlaamse overheid in op ‘health in all policies’. Dit beleid is gericht op belangrijke levensdomeinen zoals het gezin, vrije tijd, onderwijs, werk, zorg en welzijn, en buurt en lokale gemeenschap. Het project past binnen het strategisch plan en heeft als doel om tegen 2025 meer ondernemingen (met minder dan 20 werknemers) een kwaliteitsvol preventief gezondheidsbeleid te laten hanteren.

Bron: Vlaams Instituut Gezond Leven (gezondleven.be)

 

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.