Gezonde lunch aanbieden geeft medewerkerstevredenheid een boost

Een door de werkgever verzorgde lunch brengt collega’s samen aan tafel. En dat heeft een duidelijk effect op de werksfeer en productiviteit. De meeste werknemers (78 procent) nemen hun eigen lunch mee naar hun werk. De rest haalt het middagmaal in een bedrijfskantine of laat het door bijvoorbeeld een supermarkt bezorgen. Dat blijkt uit een onderzoek van Albert Heijn naar het lunchgedrag van ruim 1000 Nederlandse werknemers.

Het populairst is nog altijd de boterham met beleg, maar liefst 80 procent eet dit tijdens de lunch. Maar ook fruit, zoete boterhammen, soep en salades worden regelmatig gegeten in de middagpauze. Niet alleen een gezonde lunch kan bijdragen aan de werkprestaties, ook door samen te eten, worden we productiever, vindt 54 procent van de ondervraagden. Daarnaast bevordert een lunch in gezelschap van collega’s de werksfeer en onderlinge verbondenheid volgens 70 procent. Toch eet slechts 48 procent samen op het werk.

Bron: HR Praktijk (hrpraktijk.nl)

 

Manager Personeel & Organisatie

Wit-Gele Kruis Limburg

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.