Gezonde lunch aanbieden geeft medewerkerstevredenheid een boost

Een door de werkgever verzorgde lunch brengt collega’s samen aan tafel. En dat heeft een duidelijk effect op de werksfeer en productiviteit. De meeste werknemers (78 procent) nemen hun eigen lunch mee naar hun werk. De rest haalt het middagmaal in een bedrijfskantine of laat het door bijvoorbeeld een supermarkt bezorgen. Dat blijkt uit een onderzoek van Albert Heijn naar het lunchgedrag van ruim 1000 Nederlandse werknemers.

Het populairst is nog altijd de boterham met beleg, maar liefst 80 procent eet dit tijdens de lunch. Maar ook fruit, zoete boterhammen, soep en salades worden regelmatig gegeten in de middagpauze. Niet alleen een gezonde lunch kan bijdragen aan de werkprestaties, ook door samen te eten, worden we productiever, vindt 54 procent van de ondervraagden. Daarnaast bevordert een lunch in gezelschap van collega’s de werksfeer en onderlinge verbondenheid volgens 70 procent. Toch eet slechts 48 procent samen op het werk.

Bron: HR Praktijk (hrpraktijk.nl)

 

(Senior) Tax & Legal Consultant

Acerta Consult

Talent Acquisition Specialist

UZ Brussel

Payroll Advisor Corporate

Acerta

Recruiter

Gemeente Puurs-Sint-Amands

Trainer loopbaan- en leiderschapsontwikkeling

Universiteit Antwerpen

HR officer selectie

Universiteit Antwerpen

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Ben jij klaar om helemaal mee te zijn in de wereld van HR? HR Square Nieuwsbrief brengt je tweewekelijks een overzicht van de belangrijkste feiten, trends en gebeurtenissen in HR-land.

Bovendien krijg je een handige lijst van must-attend HR-events, zodat je niets hoeft te missen.

Gratis in je mailbox. Het enige wat je hoeft te doen is je registreren!