Gezondheidszorg legt werkt neer op 8 oktober

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtLoonkostenOverlegorganenVakbonden
De vakbond heeft een actieplan opgesteld, met in de aanloop naar de staking onder meer sensibiliserings- en mobiliseringsacties in de instellingen en mogelijk ook acties bij werkgeversfederaties. “De staking zelf zal de activiteit van de ziekenhuizen treffen en de invoering van een minimumdienst inhouden, waarbij de impact voor de patiënt zo beperkt mogelijk wordt gehouden”, volgens BBTK-secretaris Eric Vandepoele.

De acties zijn het gevolg van het vastlopen van de onderhandelingen in het paritair comité. “De werkgevers weigeren cao’s te sluiten over de harmonisering van het barema van de zorgkundigen met schaal 1.35 waardoor zij minstens 150 euro per maand verliezen, over de verlenging van de brugpensioenmaatregelen, over het tijdskrediet en over het individueel recht op opleiding”, aldus de BBTK.

De socialistische bediendebond spreekt van een actieplan en staking in gemeenschappelijk front, maar de Vlaamse vleugel van de christelijke bediendebond LBC neemt pas later een beslissing. De Franstalige christelijke bediendebond CNE heeft wel al bevestigd dat hij de planning volgt.

Op 14 oktober is een nieuwe bijeenkomst van het paritair comité gepland.

Bron: De Morgen

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.