Ghosting: een groeiende plaag bij rekrutering

Ghosting komt vooral voor in de eerste fase van het sollicitatieproces, daarna valt het sterk terug. Maar waarom bezondigen HR-managers en rekruteerders zich eraan? Omdat ze onbeleefd of brutaal zijn? Dat geldt zeker voor sommigen. De meesten echter vermijden de confrontatie met afgewezen kandidaten. Zij zijn angsthazen, te verlamd om zelfs maar een e-mail te sturen. Zij hebben schrik voor vragen als: “Wat zal de andere antwoorden? Wat als ze me lastig vallen? Wat als ze beginnen schelden? Wat als ze teleurgesteld zijn in mij? Wat als ze mij een lang verkoopverhaal opdissen om mijn mening te veranderen? Wat als…?”

Eigenlijk is er geen goede uitleg voor de groeiende praktijk. Wie er zich aan bezondigt – u kent nu de omvang in de VS – zou eigenlijk onverbiddelijk de deur moeten gewezen worden wegens incompetent en respectloos. En vooral schadelijk voor het eigen bedrijf. Want alle geghoste kandidaten zitten op de sociale media. Bent u goed bezig?

Reageren? [email protected].

Bron: shrm.org

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.