Gids ter begeleiding van transgenders op het werk

Regelmatig ontvangt het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen vragen van transgender personen over transidentiteit op het werk en transdiscriminatie. Ze ervaren transfobie en pesterijen op het werk of zijn het slachtoffer van discriminatie.

Om de rechten van transgenders te bevorderen, maakte het instituut de brochure ‘Gids ter begeleiding van transgenders op het werk’. Deze gids is bestemd voor alle werknemers, HR, werkgevers, vakbonden en andere partijen die betrokken zijn bij het onthaal en de begeleiding van transgender personen op het werk. Het doel van deze gids is hen te informeren en adviseren over de rechten, plichten en verantwoordelijkheden van transpersonen zoals bepaald in de wet, rekening houdend met praktische en menselijke aspecten.

Discriminatie

Volgens een studie van het European Union Agency for Fundamental Rights (FRA) bevindt België zich in de groep van Europese landen waar transgenders het meest worden gediscrimineerd tijdens hun zoektocht naar werk en op de arbeidsvloer. Volgens dezelfde studie verklaart 53 procent van de transgenders in 2012 dat zij tijdens het solliciteren het slachtoffer werden van discriminatie en vooroordelen op grond van hun transidentiteit.

Op het vlak van werkloosheid toont de studie van het instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen uit 2009 over de situatie van transgenders in België aan dat 15,6 procent van de transgenders werkloos is, ondanks het feit dat ze vaak hogeropgeleid zijn.

De gids vindt u terug op: http://igvm-iefh.belgium.be

 

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.