Goede leidinggevende even belangrijk als salaris

ArbeidsomstandighedenCommunicatieCompetentiemanagementFlexibiliteitLeiderschap en CoachingLoonMotivatieOpleidingPreventieRetentie en verloop
Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlandse onderzoeksbureau TNO bij 22.000 Nederlandse werknemers. Aan de werknemers werd gevraagd met welke arbeidsvoorwaarden ze graag werken.

Interessant werk wordt door 97 procent van de werknemers als heel belangrijk bevonden. Ook leermogelijkheden scoren erg hoog.

Flexibiliteit vinden werknemers eveneens zeer belangrijk. Deeltijds kunnen werken is voor 68 procent van de ondervraagde werknemers heel belangrijk. Zelf werktijden bepalen is voor 71 procent doorslaggevend.

Uit het onderzoek blijkt dat werknemers die onvoldoende kansen krijgen flexibel te werken de meeste kans hebben op burn-outklachten. Nog volgens het onderzoek kan een werkgever die flexibele werktijden toestaat, rekenen op een lager ziekteverzuim.

Bron: HR Praktijk/De Morgen

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.