Graag multitasken zorgt voor betere jobtevredenheid

AttitudeMotivatie
Zo luidt de conclusie van een onderzoek van de School of Science aan de Indiana University. De onderzoekers hebben zelfs een meetinstrument ontwikkeld waarmee ze uitvissen wie een voorkeur heeft voor multitasking. Daar kan hun werkgever op inspelen. Multitasken wordt sowieso belangrijker, beklemtoont onderzoeksleider Elizabeth Poposki, psychologe aan de School of Science van de Indiana University, op in HealthDay News: “Uit het onderzoek is gebleken dat mensen die graag multitasken ervan houden om nog meer te multitasken.”

Multitasking vereist de vaardigheid om snel de aandacht tussen de verschillende opdrachten te wisselen. Twee dingen echt tegelijkertijd doen, is nog een ander paar mouwen. Volgens neurowetenschappers kan het menselijk brein dat zelfs niet aan. Bij multitasking wordt er ook niet ‘tegelijkertijd’ gewerkt aan bepaalde taken, maar schakelt het brein razendsnel over van het ene naar het andere. Wie dat niet bijster goed aankan, dreigt sneller in te boeten aan jobtevredenheid.

Bron: Express.be, HealthDay News, www.healthday.com

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Officer

ALDI België

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.