Gratis cursus HRM voor leidinggevenden

Voor werknemers is de (slechte) verstandhouding met hun baas één van de belangrijkste oorzaken om hun werkgever te verlaten. Reden genoeg dus om in die relatie te investeren, meent Ralf Caers, professor HRM en Social Media aan de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB). “Mensen managen is een vak als een ander. Voor een stuk kan je dat leren. HR-expertise en -knowhow helpen leidinggevenden daarbij.”

De voorbije maanden ontwikkelde hij een online-cursus HRM voor leidinggevenden. Het gaat om 16 uur film, met praktische inhoud, herkenbare voorbeelden en didactisch op punt gesteld. Een dure onderneming? De cursus wordt gewoonweg gratis ter beschikking gesteld van organisaties en hun werknemers.

Professor Caers mikt met de online-cursus zowel op nieuwe als bestaande managers. “Weinig organisaties hebben de tijd of de middelen om hun leidinggevenden een volledige HR-opleiding te laten volgen. Onze e-learning bestaat uit korte lessen die altijd en overal te volgen zijn, op een moment dat het de leidinggevende best uitkomt.”

De online-cursus bespreekt en illustreert de HR-vaardigheden die een impact hebben op de relatie tussen leidinggevenden en hun medewerkers: rekruteringsgesprekken, evaluatiegesprekken, people management, functieclassificatiesystemen, prestatiemanagement en dies meer. “We geven een stuk basistheorie, maar focussen vooral op herkenbare voorbeelden en gebruiksklare tips. Telkens leggen we uit waarom iets belangrijk is, waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen en hoe de leidinggevende dat gedrag kan bijsturen”, legt Caers uit.

Het idee achter de online-lessenreeks bouwt voort op de trend om alsmaar meer HR-taken ‘door te schuiven’ naar het lijnmanagement. Op die manier krijgt HR meer tijd om strategisch, ondersteunend en coördinerend te werken.

Lees het volledige artikel in HR Square nr. 142 van september 2014. Nog geen lid? Contacteer Griet Serraris: griet@hrsquare.be en ontdek niet alleen het enorme pakket aan informatie, maar ook de vele voordelen.

De gratis online-cursus HRM voor leidinggevenden van de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) vindt u op www.hrminessentie.be.


HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.