Groen licht voor lastenverlaging

Organisatie
Tijdens de werkgelegenheidsconferentie werd een jaarlijkse lastenverlaging van 920 miljoen euro op kruissnelheid vanaf 2005 (440 miljoen euro in 2004) vastgelegd. In dit pakket zaten onder meer een verlaging van sociale bijdragen voor de wedertewerkstelling van oudere werknemers, slachtoffer van een bedrijfsherstructurering, en een fiscale lastenverlaging om nacht- en ploegenarbeid goedkoper te maken voor werkgevers.

“Het Europees groen licht voor beide maatregelen moet de regering nu aanzetten om ze snel in de praktijk om te zetten”, stelt het VBO. “Alleen dan kunnen de voor 2004 geplande bedragen voor beide specifieke lastenverlagingen – 25 miljoen euro bij herstructurering en 40 miljoen euro voor nacht- en ploegenarbeid – ook effectief voelbaar worden voor de betrokken werkgevers.”

Het VBO wil ook dat de andere onderdelen van de enveloppe voor lastenverlaging, meer bepaald de (gedeeltelijke) herplafonnering van de sociale bijdragen voor hoger gekwalificeerde medewerkers, onverkort worden uitgevoerd.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Officer

ALDI België

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.