Groepsbonus populairder dan ooit

Dit artikel is exclusief voor leden

Bij de invoering in 2008 werd er voor 66 miljoen euro groepsbonussen uitbetaald. In 2014 was dat al 520 miljoen euro. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Werk en Economie Kris Peeters op een parlementaire vraag van Kamerlid Stefaan Vercamer (beiden CD&V).

Loonbevriezing omzeilen

Tussen 2013 en 2015 waren collectieve loonsverhogingen onmogelijk door de loonbevriezing. Via de loonbonus konden bedrijven de loonstop echter omzeilen en hun personeel toch een extraatje geven. Bovendien kan dat relatief goedkoop. Als een werkgever 100 euro wil uitgeven, houdt de werknemer daar via de groepsbonus zowat 65 euro van over. Bij een loonsverhoging is dat slechts 42 euro, bij een ‘gewone’ bonus is dat met 30 euro zelfs nog heel wat minder. Een werkgever mag per werknemer wel niet meer uitgeven dan 3219 euro.

Verwacht wordt dat bedrijven de komende jaren nog meer gebruik zullen maken van de groepsbonussen. In het begin waren veel ondernemingen nogal afwachtend, maar velen zijn intussen overtuigd van het nut. Werknemers houden netto meer over dan bij een gewone loonsverhoging, bedrijven met problemen kunnen de bonus terugschroeven in moeilijke tijden en met slimme doelstellingen kan het personeel op een goede manier worden gemotiveerd.

Bron: De Standaard (standaard.be) en De Tijd (tijd.be)


HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.