Grote meerderheid werknemers tevreden met loon, maar…

Ruim een op drie werknemers heeft het gevoel dat zijn loon niet in verhouding staat tot zijn inspanningen, hoewel meer dan de helft van de werkgevers zegt dat dit wel het geval is. Bovendien vindt een op vier werknemers niet dat de beslissingen over de verloning op een faire manier worden genomen. Verrassend genoeg is 17 procent van de werkgevers en leidinggevenden het daarmee eens.

Evenredigheid en transparantie spelen een belangrijke rol bij de verloning. Werknemers die hun werk met plezier doen en dus gemotiveerd worden door de inhoud van hun werk, hechten in verhouding weinig belang aan hun verloning (38 procent versus 54 procent bij zij die minder werkplezier ervaren). Zij zijn vooral gevoelig voor de manier waarop het loon en de extralegale voordelen worden bepaald. Als dat fair verloopt, zijn ze tevreden (65 procent tegenover 35 procent) en vinden ze inspraak over hun loonpakket minder belangrijk (44 procent tegenover 54 procent).

Bron: Tempo-Team. Online enquête bij representatieve steekproef van 2.506 werknemers en 269 werkgevers in België, in samenwerking met professor Anja Van den Broeck (KU Leuven).

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.