Grote meerderheid werknemers voelt zich behandeld als ballast

ArbeidsmarktCommunicatieLeiderschap en CoachingMotivatieOntslagStrategieUitstroom
Bij 63 procent van de werknemers is de motivatie stevig gedaald als gevolg van de bedroevende reacties van het management op de crisis.
Zelfs een nog grotere meerderheid (74 procent!) van de werknemers heeft het gevoel bejegend te worden als ballast en niet als het alom verkondigde ‘human capital’.
Die verontrustende cijfers stammen uit een onderzoek van consultancybureau Skopos in Duitsland. De oorzaak moet vooral bij de communicatie gezocht worden. Meer dan de helft van de respondenten zegt onvoldoende op de hoogte te zijn van de gevolgen van de crisis op het bedrijf.
De werknemers zijn dus in het ongewisse en voelen zich in de steek gelaten. Dat gebrek aan informatie voedt uiteraard de geruchtenmolen.
Meer dan 70 procent van de ondervraagde Duitse werknemers meent ook dat het management geen oplossingen vindt voor de huidige problemen.
Erg optimistisch zijn de Duitse werknemers niet: amper één op de vijf werknemers gelooft dat het dieptepunt van de crisis achter de rug is. Vier op de tien werknemers denkt dat de crisis nog zal verscherpen. Een kwart vreest dat de eigen job in gevaar is.

Bron: Personalwirtschaft, www.skopos.de

Benelux Unie
Port of Antwerp-Bruges
ALDI België

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.