Haal volwaardig universitair diploma bij Vlaams bedrijf

CompetentiemanagementKennismanagementLoopbaanOpleidingPrestatiemanagementTraining
Inno.com is het eerste bedrijf in onze contreien dat de lange, zware procedure doorliep om een eigen cursus te laten erkennen als een officiële master-na-masteropleiding. Voor CEO Johan Cattersel was dat zelfs niet genoeg, het bedrijf vroeg en kreeg ook de homologatie van het diploma.

Het begon met een typisch probleem. Het bedrijf vond niet genoeg gespecialiseerd personeel. Inno.com doet aan ‘enterprise architecture’: het adviseert hoe de interne en externe informatiestromen van bedrijven in goede banen geleid moeten worden. Het zetten dan maar zelf een opleiding op. Al gauw vroegen klanten of ze ook personeel mochten sturen. Ondertussen kunnen ook andere studenten deelnemen, ook als dat dus medewerkers van concurrenten zijn.

Vanzelfsprekend is deze master-na-master alleen toegankelijk voor studenten-personeelsleden die al een masterdiploma op zak hebben. Bovendien moet er 12.000 euro cursusgeld betaald worden voor de 18 maanden durende opleiding (die vooral op het einde van de week gegeven wordt).

De docenten zijn professoren aan de KU Leuven, UGent en de VUB. Zij worden aangevuld met ervaren consultants van Inno.com zelf. De KU Leuven fungeert als ‘peter’ van de opleiding, een functie die de studenten de garantie van kwaliteit en continuïteit moet geven. Mocht Inno.com er plots mee stoppen, moet de ‘peter’ ervoor zorgen dat de opleiding afgewerkt kan worden.

Met deze Benelux-primeur (wellicht gaat het zelfs om een Europese primeur) sluit Inno.com aan bij een trend van ‘corporate universities’ die vooral in de VS opgang maakt. Het komt erop aan dat universiteiten en bedrijven hun expertise samenvoegen om opleidingen te geven die zeer gespecialiseerd kunnen zijn. De afgestudeerden kunnen die kennis ook onmiddellijk gebruiken in hun job.

Momenteel loopt er al een tweede aanvraag voor erkenning: het Von Karmann Instituut in Sint-Genesius-Rode doorloopt de procedure. Von Karmann is een onderzoeksinstituut dat vooral research doet voor ruimtevaart- en militaire technologie.

Bron: De Standaard, Jobat

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.