Harol wint HRM-prijs voor duurzaam personeelsbeleid

“Een mooie stimulans en zeker geen eindpunt. We blijven investeren in tevreden medewerkers”, zeggen plant manager Eddy Deconinck en personeelsverantwoordelijke Irène Van Moll.
De HRM-prijs wordt op het einde van het jaar toegekend aan een bedrijf dat een duurzaam personeelsbeleid toepast waarin betrokkenheid van medewerkers en kaders centraal staat. Bij Harol werken er ruim 300 mensen.
Commentarieert plant manager Eddy Deconinck: “Ons personeelsbeleid stopt niet bij een op papier mooi uitgewerkt plan. Het is een concreet beleid dat elke dag opnieuw consequent wordt toegepast en waarin wij graag investeren. Tevreden werknemers hebben is niet alleen plezierig, het leidt ook tot betere bedrijfsresultaten.”
Het personeelsbeleid is in belangrijke mate verweven met de bedrijfsstrategie. Volgens de plant manager hebben alle medewerkers een duidelijk beeld van de toekomst. Er wordt een algemene visie met kerncompetenties vooropgezet, de bedrijfsdoelen per jaar worden bekendgemaakt alsook de jaardoelstellingen per dienst. Zo ondersteunt het personeelsbeleid de koers van de onderneming.
Het beleid steunt op twee voorname peilers: continue verbetering en aandacht voor de mens. In de praktijk wordt dat vertaald in onder meer permanente opleidingen in een intern trainingscentrum. Zowel medewerkers als klanten krijgen de kans om voortdurend bij te leren en zichzelf te ontplooien. Zegt personeelsverantwoordelijke Irène Van Moll: “De leidinggevenden zijn daarbij geen traditionele bazen maar coaches, ze geven de richting aan en helpen hun medewerkers effectief op het werkterrein. Dat de meeste coaches niet extern zijn aangeworven maar binnen de firma zijn doorgegroeid, bewijst dat Harol de ruimte geeft aan individuele ontplooiing.” Om in die logica mee te draaien moeten de medewerkers “empowered” zijn. Daarom stelt Harol zich op als een lerende, vlakke organisatie.
U leest meer over het personeelsbeleid bij Harol in het magazine HR Square nr. 2 van maart.

Manager Personeel & Organisatie

Wit-Gele Kruis Limburg

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.