Havenarbeiders staken en betogen

Tot de staking werd opgeroepen door het gemeenschappelijk vakbondsfront. Maandag komt het Europees parlement in Straatsburg bijeen. De ontwerp-richtlijn voor de liberalisering van de havendiensten komt er in tweede lezing voor. De havenarbeiders zijn vooral gekant tegen de zelfafhandeling. Dat houdt in dat de bemanning zelf zou mogen laden en lossen. Dat gebeurt nu door havenarbeiders. Vandaag is een 24-urenstaking gepland in de Belgische zeehavens (Antwerpen, Gent, Zeebrugge, Oostende en Brussel) vanaf zes uur vanochtend. Er is ook een betoging gepland in Brussel. Maandag vindt opnieuw een 24-urenstaking plaats, maar dan in meerdere Europese landen.

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.