Heraanwerving van ex-werknemers is niet te verwaarlozen

Wanneer een medewerker met een vroegere werkgever opnieuw een arbeidsovereenkomst tekent, spreken we van een heraanwerving of boomerangrecruitment. In de profitsector in België was 5,2 procent van de contracten afgesloten in 2018 op die manier een heraanwerving, zo leren cijfers van HR-dienstverlener Acerta.

Heraanwerving komt in elke leeftijdscategorie voor. Ruim de helft van de terugkeerders is tussen 25 en 45 jaar oud en 34,7 procent is ouder dan 45. Meer zelfs, 60 procent keert binnen de twee jaar terug en 73 procent keert binnen de vijf jaar terug naar zijn oude werkgever.

Vooral de ondernemingen met minder dan 20 medewerkers slagen erin om het talent terug aan boord te halen. Maar ook de grootste ondernemingen met meer dan 500 medewerkers doen het: voor meer dan 6 procent van hun aanwervingen gaat het over medewerkers die er reeds vroeger hebben gewerkt.

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.