“Heropleving van economie gebeurt op kosten van werknemers”

ArbeidsmarktInterimLoonkostenOverlegorganenVakbonden
Michael Sommer, de voorzitter van de grote overkoepelende Duitse vakbond DGB, heeft het over “de sociale rechtvaardigheid in dit land”. Om die rechtvaardigheid af te dwingen, heeft hij een hele reeks acties gepland de komende weken en maanden. Zo wil hij de regering onder druk zetten.

De Duitse vakbonden reageren onder meer tegen de nieuwe belastingpolitiek. Die zou veeleer de werknemers en de werklozen dan werkgevers en zelfstandigen treffen. Opmerkelijk: ook het toenemende succes van uitzendarbeid wordt op de korrel genomen. Tegelijkertijd protesteren ze tegen de ingekrompen budgetten van de gemeenten, zodat ook daar antisociale maatregelen dreigen.

Ondertussen doet de Duitse economie het vrij goed, met een groei van 2,2 procent tijdens het tweede kwartaal. De besparingen en inspanningen kunnen echter niet van één kant komen, zo waarschuwen de vakbonden.

Bron: De Standaard

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Officer

ALDI België

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.