Herstructurering DVV kan leiden tot algemene staking

HerstructureringOverlegorganenVakbonden
De vakbond diende een stakingsaanzegging in en dreigt met acties. Het inpassen van DVV in Dexia loopt niet van een leien dakje. De herstructureringsplannen van de directie botsen op felle weerstand van zowel het personeel als de zelfstandige agenten, zij het om uiteenlopende redenen. De christelijke vakbond LBC, die bij DVV zowat het voltallige personeel vertegenwoordigt, is niet te spreken over de besparingsplannen van Dexia. Die houden in dat er bij DVV volgend jaar wellicht 44 banen extra verdwijnen. De extra personeelsafslanking is wellicht een gevolg van de beslissing om de operationele fusie van de vier verzekeringstakken van Dexia – DVV, Dexia Insurance, Belstar en Corona – af te blazen. Dexia voorzag dat door een operationele fusie 30 tot 60 banen zouden verdwijnen. Die banen moeten nu elders worden geschrapt. Maar als het van LBV afhangt, niet bij DVV. Zegt Annemie Baeke van LBC: “Er is al geen overschot. De huidige kaderovereenkomst schrijft een vrijwillige personeelsafslanking in van 1.000 naar 777 werknemers tegen midden 2004. Een nieuwe aderlating kan voor ons niet en zal leiden tot acties.”

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.