Het klikt niet altijd tussen manager en medewerker

Een kwart van de 800 deelnemers aan de enquête van Korn Ferry zegt slimmer te zijn dan zijn/haar direct leidinggevende. Vier op de tien beweren dat ze zelf beter geschikt zouden zijn om de job uit te voeren, toch wil maar 32 procent daadwerkelijk een managementfunctie opnemen. Ruim de helft vindt dat de baas hem/haar niet motiveert en vooruithelpt in de carrière.

Communicatiekloof

Dennis Baltzley, Global Solution Leader for Leadership Development bij Korn Ferry, erkent dat de communicatiekloof tussen leidinggevenden en medewerkers dikwijls groot is. “Leidinggevenden denken vaak dat ze veel communiceren, terwijl medewerkers dat niet zo ervaren. Steun van de manager is trouwens niet de enige voorwaarde om vooruit te raken in de carrière. Medewerkers zijn ook zelf verantwoordelijk voor hun loopbaan.”

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.