Het vinden van het juiste talent wordt cruciaal (waar blijft talentmanagement dan?)

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenAttitudeCommunicatieCompetentiemanagementFlexibiliteitInstroomLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatie
Dat blijkt uit de jaarlijkse Talent Management Survey van NorthgateArinso, specialist in HR-diensten. 87 procent van de mensen uit het bedrijfsleven gelooft dat het identificeren van talent de komende drie jaar cruciaal wordt voor het succes van hun organisatie. Meer dan de helft (51 procent) gelooft dat hun sector lijdt onder een gebrek aan geschikte kandidaten.

Van de 1119 deelnemers aan het onderzoek geeft 88 procent aan dat ‘het aanstellen van de juiste personen op de juiste plaats op het juiste moment’ essentieel is voor de verwezenlijking van de doelstellingen van de organisatie. Daarnaast stelt 85 procent dat succes afhankelijk is van het identificeren en behouden van toptalenten.

De resultaten geven aan dat er niet genoeg wordt gedaan aan de talentmanagement issues die er wereldwijd binnen verschillende markten spelen. Maar een meerderheid (67 procent) geeft aan te geloven dat de talentmanagementstrategie van hun organisatie zal verbeteren wanneer er meer middelen ingezet worden voor talentmanagement.

Toch zegt meer dan een derde (34 procent) dat hun organisatie helemaal niet over een talentmanagementprogramma beschikt.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.