Hoe discriminatie op de werkvloer aanpakken? (Bis)

Na het onderzoek van het Minderhedenforum over discriminatie bij dienstenchequebedrijven (zie het andere bericht onder deze titel), ontstond er heel wat commotie, niet alleen over de flagrante discriminatie van allochtonen, maar ook over de bestrijding van het fenomeen. De oppositie was meteen vragende partij voor praktijktesten (zoals ‘mystery calls’), maar ook Bart Somers van meerderheidspartij Open VLD sprak zich uitdrukkelijk uit voor dergelijke testen. Om de objectiviteit ervan te garanderen, wil hij wel dat dergelijke controles uitgevoerd moeten worden door speciaal daarvoor opgeleide ambtenaren.

Na enig aarzelen was ook CD&V voor dat idee gewonnen. En na nog wat langer twijfelen, is nu ook minister Muyters van N-VA voorstander van praktijktesten. Zodra alles juridisch waterdicht is (en dat zou volgens tal van specialisten nu al het geval zijn), lijkt er dan ook geen obstakel meer te bestaan voor dergelijke controles in Vlaanderen. De commissie Werk heeft alvast beslist dat er hoorzittingen komen over de bestrijding van discriminatie op de arbeidsmarkt, na een vraag daartoe van SP.A-parlementslid Yasmine Kherbache.

Bron: De Standaard (standaard.be)

ALDI België
Port of Antwerp-Bruges

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.