Hoe hoger het loon, hoe meer opleiding

Welgeteld 73% van de werknemers met een inkomen van boven de 100.000 dollar, heeft de voorbije 12 maanden ‘on the job’ training gekregen. Bij de inkomstenniveaus daaronder schommelt het over zowat de hele lijn rond 57%.

Dat is één van de bevindingen uit de nieuwe ‘Glassdoor US Employment Confidence Survey’, uitgevoerd door Harris Poll bij 2024 werknemers. De studie heeft nog meer verschillen over opleiding blootgelegd tussen sociaaleconomische groepen. Zo blijkt er ook een verband met het diploma: 70% van de medewerkers met een universitair diploma heeft het voorbije jaar ‘on the job’ training gekregen. Bij medewerkers met een diploma uit hogescholen en middelbare scholen ligt het op ongeveer 56%.

Geven leidinggevenden de kennis wel door?

“Die resultaten verbazen me niet. Organisaties investeren duidelijk meer in leidinggevenden en seniors. Het is echter wel de bedoeling dat ze die kennis doorgeven aan hun team”, commentarieert Rusty Rueff, HR-expert bij Glassdoor. “Het probleem is dat de opleiding vaak over managementvaardigheden gaat, maar de individuele vaardigheden van de teamleden niet ten goede komen. Bovendien geven managers hun training niet altijd door aan het team.”

Mannen krijgen meer opleiding op het werk

In totaal kreeg 62% van de Amerikaanse werknemers ‘on the job’ training tijdens de voorbije 12 maanden. Mannen (66%) ontvingen meer opleiding op het werk dan vrouwen (57%).

Ook opmerkelijk: van de werknemers die momenteel werkloos zijn, maar wel nog een deel van de bestudeerde periode aan het werk waren, heeft amper 24% opleiding gekregen. Wie weinig of geen opleiding krijgt, moet zich dus zorgen maken. Amper 29% van de werknemers kreeg opleiding over technologie

Bron: SHRM (shrm.org)


Manager Personeel & Organisatie

Wit-Gele Kruis Limburg

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.