Hoe kunnen bedrijven beduidend betere resultaten boeken door meer aandacht te besteden aan bepaalde HR-praktijken?

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenCompetentiemanagementHRM-opleidingenKennismanagementLeiderschap en CoachingLoonLoonkostenLoopbaanMotivatie
In HR Square van september volgt alvast een nieuw, exclusief interview met Jeffrey Pfeffer, hoogleraar Organizational Behavior aan de Graduate School of Business van Stanford University en auteur van HR-klassiekers als ‘Competitive Advantage through People’. Een uittreksel uit het interview:

Een cultuur van ondernemerschap lijkt de sleutel tot een degelijke productiviteit en kwaliteit. Maar hoe kunnen organisaties zo’n cultuur creëren? Wat zijn de pijlers ervan?

Jeffrey Pfeffer: “Dat thema draait hoofdzakelijk rond autonomie. Laat medewerkers beslissingen nemen en decentraliseer de macht. Eén van de opvallende eigenschappen van ondernemingen zoals Google is hun radicale decentralisatie en hun geloof in de wijsheid van het collectief. Die visie staat in schril contrast met het traditionele model waarin één leidinggevende of eenvoudigweg de CEO alle wijsheid in pacht meent te hebben en op zijn dooie eentje alle beslissingen neemt en oplegt.”

Maar zo’n cultuur van ondernemerschap wordt niet bepaald geassocieerd met werkzekerheid, een zaak die u ook sterk bepleit. Is dat geen contradictie in uw werk?

Jeffrey Pfeffer: “Succesvolle ondernemingen bieden dikwijls werkzekerheid aan. Ik hoef daarover niet eens een standpunt in te nemen, er is voldoende onderzoek naar gevoerd. Ja, dat geldt ook nog altijd in de huidige economie. En, ja, daar zitten ook bedrijven bij die groot geworden zijn in de jonge technologiesector, zoals SAS Institute, actief in business analytics.”

Wat voor leiding hebben we nodig in een entrepreneurscultuur?

Jeffrey Pfeffer: “Leiders die luisteren.”

Op dinsdag 24 september geeft Jeffrey Pfeffer op vraag van HR Square een masterclass in Brussel.

Mis deze unieke kans niet om hem zelf te ontmoeten en nieuwe inzichten te leren. Afspraak op dinsdag 24 september 2013, van 9 tot 17 uur in Brussels44Center.

Alle info en inschrijvingen: www.hrsquare.be.

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.