Hoe pak je stakers terug?

ArbeidsmarktIncentivesOverlegorganenUitstroomVakbonden
Stakers bij British Airways dreigen het recht kwijt te spelen op gratis vliegreizen. Een niet onaardige incentive wordt zo in de weegschaal gelegd. In de luchtvaartsector is het niet ongebruikelijk dat heel wat werknemers kunnen genieten van dit fel gewaardeerde extraatje, waarbij ze vaak niet alleen gratis kunnen vliegen, maar ook in luxueuze hotels kunnen verblijven op tal van bestemmingen.
Het dreigen met de intrekking ervan is de jongste zet van de werkgever in het lange conflict over lonen, jobs en arbeidsomstandigheden bij British Airways. De vakbond protesteert nu hard, want beseft dat sommige werknemers misschien zullen terugdeinzen, nu ze aan de vooravond staan van een beslissing over nieuwe stakingsacties.
Ook de vakbond speelt het hard. In de kerstperiode werd British Airways nog zwaar getroffen door stakingsacties, een topperiode in de toeristische sector en in de luchtvaart. Is dit de manier waarop de sociale conflicten straks ook hier meer en meer uitgevochten gaan worden?

Bron: Intermediair PW, People Management

Benelux Unie
Port of Antwerp-Bruges

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.