Hoe ziet u de toekomst van werk? Doe mee en win.

De inzichten uit deze studie zullen de basis vormen voor een nieuw lab ‘Future of Work’ aan de KU Leuven dat hierover de volgende jaren meer onderzoek zal voeren. Het lab vertrekt vanuit het motto ‘the future is what we make it’ en wil graag een actieve rol van verschillende actoren in de bevolking aanmoedigen, om samen na te denken over de toekomst.

De insteek van dit onderzoek is bijzonder, aangezien het hier niet gaat over een economisch onderzoek of een studie van arbeidsmarktindicatoren. Eerder is dit een studie naar de verbeelding van mensen, de manier waarop zij naar de toekomst kijken. Gezien de toekomst nog niet heeft plaatsgevonden, is het op dit moment moeilijk om te weten welke voorspellingen ‘juister’ of ‘fouter’ zijn. Een betere aanpak is in scenario’s denken.

Op basis van meer dan 600 Vlaamse kranten- en tijdschriftartikels over de toekomst van werk en een aantal boeken over dit thema, werden vier toekomstscenario’s ontwikkeld waarover men graag uw mening wil kennen. Voorts stelt men vragen over u als persoon en over uw overtuigingen over het leven. Het doel is te komen tot een raamwerk van hoe mensen in Vlaanderen denken over de toekomst.

Het is de bedoeling tegen 1 december 2020 een wetenschappelijk artikel te schrijven op basis van deze data, voor het academisch tijdschrift Journal of Management Studies, dat een speciale editie zal wijden aan ‘future of work’-onderzoek. Indien u dit wetenschappelijk artikel (werktitel ‘The future (of work) is what we make it: An analysis of the written press and survey data from citizens, experts, journalists, and politicians’) als eerste wenst te ontvangen, kan u dit aangeven op het einde van de survey.
De survey invullen zal 20 tot 25 minuten duren.

Klik hier om door te gaan naar de survey: https://kuleuven.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_9NNCHyh5WrvpXpz

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.