Hoe zorgt HR ervoor dat freelancers en flexmedewerkers zich volwaardige medewerkers voelen?

ArbeidsmarktAttitudeFlexibiliteitInterimLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOrganisatieStrategieTelewerk
Dat blijkt uit een afstudeeronderzoek in opdracht van KPN FlexConnect. Het onderzoek ging na in hoeverre HR ervoor kan zorgen dat freelancers of flexmedewerkers zich een volwaardige medewerker voelen van de organisatie, zich willen inzetten en zich voor een langere tijd aan de organisatie willen binden.

De belangrijkste bevindingen van het onderzoek laten zien dat flexmedewerkers wel degelijk affectief betrokken kunnen zijn bij de organisatie. Daarnaast blijkt in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, dat de flexwerkers ook graag een duurzame relatie willen aangaan.

Veel hangt af van het gedrag van de teamleider. Om de relationele betrokkenheid te vergroten, is het van belang om te investeren in het managen van werk. De extra inzet van flexmedewerkers hangt het sterkst af van het ondersteunend leiderschapsgedrag van de teamleider. Tot slot wordt de vertrekintentie van flexmedewerkers enkel beïnvloed door het gedrag van de teamleider.

Bron: HR Praktijk

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.