Hoger opgeleiden snelst groeiende groep werkzoekenden

ArbeidsmarktInstroomJongerenWerving
De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) telt in oktober 78.926 werkzoekenden met een diploma hoger onderwijs (bachelor, master of doctor), zo schrijft De Morgen. Dat is liefst 20 procent meer dan een jaar eerder. Daarmee zijn de hogeropgeleiden de snelst groeiende groep onder de werkzoekenden, als je ze opsplitst per opleidingsniveau. Het totaal aantal niet-werkende werkzoekenden steeg ‘slechts’ met 11 procent, tot 564.478 personen.

Geen garantie op job

Een diploma hoger onderwijs is dus geen garantie meer op een baan. Een op de zeven werkzoekenden heeft zo’n diploma op zak en vindt toch geen job. Hoe hoger het diploma, hoe sneller de groep werkzoekenden aanzwelt. Het aantal werklozen met een masters- of doctoraatsdiploma is intussen met 23 procent gestegen tegenover een jaar geleden. Volgens specialisten gaat het om een typisch crisisfenomeen. De slechte conjunctuur van het voorbije jaar treft de hooggeschoolden het hardst.

Bron: De Morgen.

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.