Honden op de werkvloer. Volgende hype?

Sommige trendwatchers gaan zelfs zo ver om honden als het ‘must-have accessoire’ te bestempelen. De website Science X, een online nieuwsdienst over technologie, onderzoek en wetenschap, verzamelde het bestaande onderzoek over de voordelen van huisdieren op het werk.

Het merendeel van het onderzoek verwijst naar de voordelen op het vlak van welzijn. Zou zou de aanwezigheid van honden op de werkvloer een positieve impact hebben op het welzijn van medewerkers en niet alleen op dat van de hondeneigenaar zelf. Honden op de werkvloer bevorderen interacties tussen werknemers, wat moet leiden tot een betere sfeer op het werk. Ander onderzoek suggereert dat de aanwezigheid van honden stressniveaus van medewerkers doet dalen.

Honden zouden bovendien een positief effect hebben op de productiviteit. Al blijkt dat vooral uit experimentele studies en niet zozeer uit onderzoek op het terrein.
Ander onderzoek laat verstaan dat het toelaten van honden een manier is om medewerkers te behouden. Hondeneigenaars zouden het feit dat ze hun hond mogen meebrengen immers zien als een extralegaal voordeel. Kortom, medewerkers toelaten hun hond mee te brengen naar het werk zou een bepalende factor in een employer branding kunnen worden.

Toch zijn er enkele aandachtspunten. Niet iedereen is een hondenliefhebber. Anderen zijn allergisch. Ook daarmee moet rekening gehouden worden. Veel hangt bovendien af van hoe een hond zich gedraagt in de buurt van andere honden en/of mensen. En wat als een kwart van uw personeel hondenliefhebber is? Dan worden uw werkplaatsen en kantoren kennels…

Bron: phys.org

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.