Horeca voert 41-urenweek in

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtFlexibiliteitLoonLoonkostenLoopbaanOrganisatieOverlegorganenVakbonden
De horecasector voert de facto de 41 urenweek in door de nieuwe wet over de overuren een cao af te sluiten. Hierdoor kan de interne grens voor overuren opgetrokken worden van 65 uren naar 143 uren. Dit betekent dat er 143 overuren mogen gepresteerd worden vooraleer inhaalrust moet worden voorzien.

Ook het overurenkrediet wordt opgetrokken naar 143 uren. Dat is het maximaal aantal overuren dat mag worden uitbetaald, zonder dat die moeten worden ingehaald door rustdagen. In de praktijk betekent dit dat elke week een drietal overuren kunnen worden gepresteerd.

In de nieuwe cao is ook overeengekomen dat er er tot eind 2014 geen enkele nieuwe loonkostenverhogende maatregel in de sector wordt genomen. Daarnaast wordt een landingsbaan ingevoerd voor vijftigplussers en wordt de grens voor syndicale afvaardiging verlaagd van 50 naar 40 werknemers.

Bron: Horeca Vlaanderen

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.