HR baseert beslissing te weinig op data

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenCompetentiemanagementKennismanagementLoonkostenLoopbaanOrganisatiePrestatiemanagementStrategie
Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van HR-consultancybedrijf Alexander Mann Solutions en HR Today Institute bij meer dan 380 HR-managers uit meer dan 300 organisaties.

Een overgrote meerderheid (90 procent) verzamelt data over hoe werknemers presteren, maar slechts 51 procent gebruikt de informatie om het rekruteringsproces te verbeteren. Een derde (32 procent) verzamelt wel data, maar doet er absoluut niets mee.

De top drie van data die organisaties verzamelen zijn: de resultaten van prestatiebeoordelingen (73 procent), het verloop van nieuwe medewerkers (55 procent) en klantentevredenheid (50 procent).

Informatie over hoe snel nieuwe medewerkers promotie maken (13 procent), de tijd die nieuwe medewerkers nodig hebben om productief te worden (12 procent) en de winst per werknemer (24 procent) worden het minst gemeten.

De respondenten verwijzen naar verschillende redenen waarom ze geen data verzamelen, gaande van het ontbreken van een adequaat informaticasysteem, over beperkte middelen tot een gebrek aan discipline.

Bron: www.hrmagazine.co.uk

Jive HR is looking for a Talent Manager for Fluxys Belgium

Fluxys Belgium

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.