HR-dienstverlening: liever specialisten

Outsourcing
Tendens 1: gemiddeld gezien vindt u de toename van de externe HR-dienstverlening een goede zaak.

Tendens 2: gemiddeld gezien vindt u dat de kwaliteit van de dienstverlening erop vooruit is gegaan. Toch geven uw antwoorden voldoende stof voor de hypothese dat u denkt dat de kwaliteit van het aanbod – hoewel stijgend – toch wat achterop loopt op de kwantiteit.

Tendens 3: u hebt de voorbije twee jaar lichtjes meer een beroep gedaan op externe HR-dienstverlening en u zult dat blijven doen de volgende twee jaar. Tegelijkertijd verwacht u echter ook dat de stijging de volgende twee jaar minder groot zal zijn dan de stijging de voorbije twee jaar.

Tendens 4: u vindt het one-stop-shop-idee (verschillende HR-diensten bij één polyvalente aanbieder) minder aantrekkelijk dan het gebruik van specialistische aanbieders. De specialisten hoeven zich dus nog geen zorgen te maken.

Tendens 5: u verwacht gemiddeld geen impact van toenemende HR-dienstverlening op de omvang van de personeelsdienst, al denken vier respondenten op tien wel degelijk dat de personeelsdienst zal inkrimpen.

De thematiek van HR-dienstverlening wordt dieper uitgespit in het blad HR Square nr. 12 (maart 2004). Daarin vindt u meer resultaten, een overzicht en getuigenissen.

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.