HR heeft geen zeggenschap over herstructurering

ArbeidsmarktHerstructureringUitstroom
Slechts de helft van de organisaties zegt de HR-afdeling te betrekken bij de beslissing over een herstructurering. Een kwart schakelt HR in als die beslissing al genomen is. Bovendien doet 15 procent helemaal geen beroep op HR of pas bij de eerste moeilijkheden met medewerkers.
Dat blijkt uit nieuw onderzoek van HR-dienstverlener SD Worx naar de (geplande) herstructureringen. Aan het onderzoek namen 176 HR-verantwoordelijken en bedrijfsleiders deel van bedrijven met meer dan vijftig werknemers. Daarvan behoorde 25 procent tot het kmo-segment (50 tot 99 werknemers), 59 procent tot het segment met 100 tot 999 werknemers en 16 procent tot het segment van de grote ondernemingen (meer dan 1000 werknemers).

Projectaanpak met veel communicatie

Cruciaal voor het welslagen van een herstructurering zijn goed projectmanagement en goede communicatie. Dat vindt meer dan de helft van de organisaties. De beste resultaten worden bereikt door een projectaanpak waarbij de experts op een geïntegreerde manier worden ingezet. Het belang van een goede projectleider mag dus niet onderschat worden.
Ook belangrijk voor het welslagen van een herstructurering zijn sterk leiderschap, voldoende tijd en mankracht en de continuïteit van bedrijfsvoering. Het belangrijkste HR-instrument daarbij is een goed intern communicatieplan, gevolgd door een correcte sociaaljuridische afhandeling.

Externe deskundigen

Twee derde van de organisaties doet een beroep op een externe expert, een consultant zeg maar. Die heeft in 29 procent van de gevallen een adviserende rol tijdens de beslissingsfase over de herstructurering.
In de uitvoeringsfase trekt 16 procent van de bedrijven experts aan voor sociaaljuridische kwesties, alsook voor het coachen en trainen van leidinggevenden op het vlak van verandermanagement.
Voor het opstellen van een communicatieplan en het uittekenen van de nieuwe organisatiestructuren worden veelal eigen mensen ingezet.
Bijna 85 procent van de bedrijven zegt tevreden tot zeer tevreden te zijn over het resultaat van de herstructurering, zelfs als ze iets minder tevreden zijn over het verloop ervan. Internationale organisaties zijn minder tevreden dan Belgische bedrijven.

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.