HR in raad van bestuur heeft een positieve impact op de resultaten

ArbeidsmarktCompetentiemanagementLeiderschap en CoachingOrganisatiePrestatiemanagementRetentie en verloopStrategie

Dat blijkt uit een analyse van Fortune 500 bedrijven door SuccessFactors, een dochteronderneming van SAP, dat zich specialiseert in HCM-software. Bedrijven met een vertegenwoordiger van HR in de raad van bestuur zijn gemiddeld 105 procent meer winstgevend dan hun branchegenoten zonder HR-vertegenwoordiger in de raad van bestuur.

Bedrijven die in hun jaarverslag aandacht besteden aan eventuele HR-risico’s, zoals retentie van kritisch talent, scoren beter op financiële parameters zoals operationele winst, rendement op activa en winst per aandeel dan hun branchegenoten die geen aandacht besteden aan HR-risico’s in hun jaarverslag.

Bedrijven die verschillende keren per jaar een beoordelingsgesprek voeren met hun medewerkers, realiseren hun financiële kwartaalvooruitzichten en een hogere rentabiliteit dan bedrijven die op jaarlijkse basis beoordelingsgesprekken voeren.

Bron: HR Review

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.