HR Square Conference 2013 in le Touquet – Paris Plage

ArbeidsmarktCompetentiemanagementFlexibiliteitInstroomLeiderschap en CoachingLoopbaanMotivatieOpleidingOrganisatieOudere werknemers
Deze keer was de uitgebreide groep Belgische HR-experts te gast in de mondaine Franse badplaats Le Touquet – Paris Plage. Op het programma stond een driedaagse onderdompeling in een thema waarmee ondanks de crisis en werkloosheid de meeste organisaties blijven worstelen: het aantrekken, ontwikkelen en efficiënt inzetten van talent. Practici deelden hun leerzame ervaringen. Onderzoekers reikten enkele wetenschappelijk gefundeerde hefbomen aan voor duurzaam talentmanagement. In HR Square van januari 2014 krijgt u een ruim verslag, nu brengen we al enkele sfeerbeelden (foto’s achter de links).

Johan Ceulemans, managing director van SD Worx Staffing, zette de toon en pleitte ervoor te vertrekken vanuit talenten en niet vanuit functievereisten. “Werf mensen aan om van hun talenten en kijk hoe ze het beste kunnen ingezet worden in plaats van te vertrekken vanuit een functieprofiel.”

Bart Adriaens, advocaat-vennoot bij Claeys & Engels, weidde uit over enkele leerzame cases over hoe medewerkers op lange termijn gemotiveerd te houden.

Rudi Veekhoven, directeur beleid van Soprim@, vertelde hoe passie en talent bij medewerkers van woonzorgcentra te ontdekken en in te zetten om zo de tevredenheid en betrokkenheid te verhogen, ook van de residenten.

Peggy De Prins, professor aan de Antwerp Management School, legde de theoretische fond en focuste op drie trends: individualisering, ontbureaucratisering en duurzaamheid.

Wouter Rosiers, director HR Europe van Baltimore Aircoil, benadrukte dat talentmanagement in de genen moet zitten van de organisatie. “Hoe beter medewerkers opgeleid zijn, hoe meer betrokken ze zijn en dat verzekert de groei van de organisatie.”

Marc Van Hemelrijck, gedelegeerd bestuurder van Selor, en Christine Daems, verantwoordelijke diversiteit en screeningsmethodologie van Selor, toonden hoe rekruteren en selecteren op een wetenschappelijk onderbouwde manier kan en hoe tegelijkertijd een diversiteit- en gelijkekansenbeleid gevoerd kan worden.

Meryame Kitir, vakbondsafgevaardigde van Ford Genk en federaal parlementslid voor SP.A, benadrukte dat talentontwikkeling al op de schoolbanken start.

Hans Vanbets, head of HR development global policies bij BNP Paribas Group, vertelde hoe een grote internationale organisatie haar toekomstige leiders identificeert en ontwikkelt.

Ignace Van Doorselaere, gedelegeerd bestuurder van lingeriefabrikant Van de Velde, deelde zijn fascinatie voor strategie en de implementatie ervan en hoe hij zijn inspiratie hiervoor onder meer haalt uit de gevechtssport.

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.