HR-uitdagingen voor 2022: veerkracht en aantrekken talent

Welzijn en veerkracht staat bij 43 procent van de Belgische bedrijven bovenaan de prioriteitenlijst, gevolgd door het aantrekken van nieuw talent. Zo blijkt uit de jaarlijkse internationale werkgeversenquête ‘The Future of Work and People’ van HR-dienstverlener SD Worx. De top vijf van prioriteiten wordt vervolledigd door talentontwikkeling en interne mobiliteit, telewerk en hybride werken en personeelskosten onder controle houden.

Groot verschil met vorig jaar

Het verschil met vorig jaar is groot. Toen waren bedrijven nog vooral bezig met operationele HR-taken: loonberekening, loonbetaling en HR-dienstverlening aan werknemers werden gezien als hun belangrijkste uitdagingen.

Ook internationaal is de focus op mensen voor alle twaalf ondervraagde landen merkbaar, met ‘welzijn en veerkracht van het personeel’ dat in de helft van de onderzochte landen bovenaan staat. In België staat enkel het aantrekken en aanwerven van nieuw talent op gelijke hoogte als het welzijn van het personeel, net als in Frankrijk. Britse bedrijven vinden personeelsretentie en -verloop dan weer de meest uitdagende HR-taak voor de komende jaren. Duitse bedrijven maken zich zorgen over de duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.