HR vindt zijn vakgebied almaar ingewikkelder

ArbeidsmarktAttitudeCompetentiemanagementKennismanagementLeiderschap en CoachingLoopbaanOpleidingOrganisatieStrategieTraining
Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van software-aanbieder Lumesse bij 1300 HR-professionals en rekruteerders.

63 procent van de respondenten vindt dat ze niet juist zijn uitgerust om een antwoord te kunnen bieden aan de toenemende complexiteit van het vakgebied.

94 procent vindt dat het vak steeds ingewikkelder wordt. Zo wordt het nemen van beslissingen voor bedrijven steeds ingewikkelder. Ook moet aan steeds ingewikkeldere en complexe regelgeving voldaan worden, waardoor compliance problemen ontstaan. De steeds groeiende beschikbaarheid van data die een bedrijf kan gebruiken bij het nemen van beslissingen zorgt er eveneens voor dat de bedrijfsvoering complexer wordt.

66 procent van de HR-professionals denkt dat de toenemende complexiteit van het eigen werk ook invloed heeft op de motivatie en loyaliteit van het personeel. 60 procent verwacht hierdoor een forse impact op de productiviteit van werknemers te zullen zien.

Organisaties blijken er nauwelijks op te letten of leidinggevenden in staat zijn om die toenemende complexiteit het hoofd te bieden. Voor slechts 30 procent van de respondenten is het een selectiecriterium bij het aanwerven van een nieuwe leidinggevende.

Toch verwacht 60 procent dat de toenemende complexiteit een flinke invloed heeft op de omzet van hun bedrijf, terwijl eenzelfde aantal verwacht dat de winstgevendheid van de organisatie onder druk komt te staan.

Bron: PW De Gids

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.