HR weet niet waar het talent in de organisatie zich bevindt

ArbeidsmarktCommunicatieCompetentiemanagementLoopbaanOrganisatiePrestatiemanagementRetentie en verloopStrategie
Dat blijkt uit een enquête van vakblad HRO Today Institute en consultant Loudhouse bij 500 HR-managers in Europa. 61 procent van de respondenten zegt te vrezen dat de komende vijf jaar talentvolle medewerkers de organisatie zullen verlaten. Toch verzamelt en analyseert slechts 33 procent data over het aanwezige talent in de organisatie.

Bijna een derde (29 procent) van de ondervraagde HR-managers maakt zich zorgen over de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de beschikbare personeelsgegevens. Acht op de tien geeft toe dat HR-data zeer waardevol zijn voor de organisatie, maar een vijfde weet niet goed wat te meten.

Slechts vijf procent maakt gebruik van HR-data bij beslissingen over talentrisico’s en 53 procent slaagt er niet in een personeelsplanning op te maken op langere termijn.

Bron: www.hrmagazine.co.uk

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.