HR weet niet waar het talent in de organisatie zich bevindt

ArbeidsmarktCommunicatieCompetentiemanagementLoopbaanOrganisatiePrestatiemanagementRetentie en verloopStrategie
Dat blijkt uit een enquête van vakblad HRO Today Institute en consultant Loudhouse bij 500 HR-managers in Europa. 61 procent van de respondenten zegt te vrezen dat de komende vijf jaar talentvolle medewerkers de organisatie zullen verlaten. Toch verzamelt en analyseert slechts 33 procent data over het aanwezige talent in de organisatie.

Bijna een derde (29 procent) van de ondervraagde HR-managers maakt zich zorgen over de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de beschikbare personeelsgegevens. Acht op de tien geeft toe dat HR-data zeer waardevol zijn voor de organisatie, maar een vijfde weet niet goed wat te meten.

Slechts vijf procent maakt gebruik van HR-data bij beslissingen over talentrisico’s en 53 procent slaagt er niet in een personeelsplanning op te maken op langere termijn.

Bron: www.hrmagazine.co.uk

Jive HR is looking for a Talent Manager for Fluxys Belgium

Fluxys Belgium

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.