HRM-uitbesteding is blijvend groeiende markt

Outsourcing
De Antwerpse groep SD Worx telt meer dan 24.000 bedrijven als klant en is zelf goed voor meer dan 1.250 werknemers. De markt van de ‘vliegende’ sociaal secretariaten – die medewerkers naar de klanten-bedrijven sturen – is relatief jong. Maar de expansiekansen zijn groot. Binnen SD Worx is SD On site een snelgroeiende poot. Het is de onbetwiste koploper in ons land voor mobiele HRM-dienstverlening. Drie jaar geleden telde de unit 100 klanten, nu zijn dat er 600. Vorig jaar werd een omzet opgetekend van 7,2 miljoen euro, dit jaar wordt gemikt op 8,7 miljoen euro, of een stijging met 20%. Directeur Hans Joris: “Ondanks de laagconjunctuur is dat haalbaar. Ook in tijden van crisis moeten de lonen worden berekend en betaald. Bovendien zien steeds meer bedrijven in dat een beroep doen op een bedrijf als SD On site flexibeler en goedkoper is dan een tijdrovende en dure uitbreiding van de eigen personeelsdienst. Het gaat niet om consultancy. Wij voeren het praktische werk uit, waardoor de HR-directeur meer tijd heeft om over zijn beleid na te denken, of voor sociaal overleg met de vakbonden. Wij geven geen advies.” Soms doet SD On site aan overbruggingsmanagement. Joris: “Wanneer een bedrijf een vacature voor personeelschef niet onmiddellijk ingevuld krijgt, garanderen wij de continuiteit in het beleid. Zo’n interim kan ver gaan. Bij Sabenadochter DAT gaven we anderhalf jaar leiding aan de personeelsdienst”.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.