Hybride werken? Alleen door beter samenwerken.

Voor 77 procent van werkend Nederland was het thuiskantoor tijdens de coronapandemie de uitvalsbasis. Een bijna even groot percentage (76 procent) wil ook na de crisis deels thuis blijven werken in een hybride werkmodel. En 63 procent van de respondenten denkt dat hybride werken blijvend is.

Als deze meerderheid gelijk heeft, verandert dit de manier waarop organisaties hun personeel kunnen motiveren. ‘Zachte’ factoren als uitgesproken waardering, vertrouwen en flexibele werktijden worden bijvoorbeeld belangrijker. Maar ook de professionele relaties staan onder druk. Hoe onderhoudt men een goede verstandhouding tussen collega’s en met klanten vanuit het thuiskantoor?

“Er zijn praktische, realistische manieren om teams en organisaties te ondersteunen en voor te bereiden op het hybride werkmodel. Door continu te luisteren, kan op de lange termijn een team van betrokken medewerkers worden gecreëerd”, luidt het bij Effectory, dat de enquête uitvoerde. De resultaten laten zien dat werknemers die een goede thuiswerkregeling hebben onder andere een beter werk-privé-evenwicht ervaren (26 procent), beter met werkdruk kunnen omgaan (22 procent) en meer vertrouwen in hun directie hebben (13 procent).

Bron: hrpraktijk.nl

Payroll Officer

ALDI

Social Legal Advisor

Smals

Resource Manager

Smals

Recruiter

Smals

Payroll & HR Administration Coordinator

Smals

HR Business Partner – Data Literate

Smals

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.