Iedereen HR

De kern van onze activiteiten is het matchen van het juiste project met het juiste IT-talent: we zoeken het juiste project voor de medewerker, en het vinden de juiste werkkrachten om de projecten bij onze klanten waar te maken. Als multispecialist stellen we vandaag bijna tweehonderd IT-consultants te werk bij top 100-klanten binnen domeinen zoals infrastructuur, servicedesk, development en analyse, BI & DWH, en (project) management.

 

 

Lien De Beer (IT-Planet)
“Onze core-business, dat zijn onze mensen. Dat maakt dat voor elk van ons de focus ligt op de langetermijnrelatie met onze medewerker. Iedereen bij IT-Planet doet aan HR.”
© Eben Laflère

Dat alles betekent dat onze HR-taken al starten vóór iemand bij ons begint. Zodra wij onze projecten binnenkrijgen, proberen we een zo goed mogelijk beeld te krijgen van welke persoon daar juist nodig is. Zo kunnen we onze kandidaten zo goed mogelijk briefen over wie we zoeken en in welke omgeving hij of zij dan zou werken.

Wanneer we kandidaten screenen, proberen we aan de hand van gedragsgerichte interviews zo precies mogelijk te weten te komen wie de persoon achter de CV is. Op dat moment gaat de job van onze recruitment officers verder dan het screenen van en aanwerven van talent. Ze gaan het talent in de kandidaat ontdekken en onderzoeken welk project voor hem of haar de juiste uitdaging zal bieden. Zij bekijken de kandidaten dus vanaf de eerste minuut al met een HR-bril wat zijn meerwaarde biedt in de rest van het traject.

Business managers

Zodra er een passend project is, gaan we zowel het IT-talent als de klant begeleiden. Onze business managers bereiden niet alleen de kandidaat voor, ze vergezellen hem of haar begeleiden naar het gesprek. Alleen zo krijgen we een goed beeld van wat precies de verwachtingen van de organisatie zijn, wat de opdracht inhoudt en hoe het zit met de ‘fit’ van de kandidaat. Bij eventuele onduidelijkheden kan er dan ook direct ingegrepen worden.

Onze business managers faciliteren het proces en zorgen ervoor dat er een echte fit is. Is die er niet, dan weten we ook waar we in de toekomst meer op moeten letten bij een nieuwe voorstelling. Is deze fit er wel, dan heeft de business manager meteen de start van de onboarding bij de klant meegemaakt. Dat geeft een nog duidelijker beeld van de verwachtingen. Met andere woorden: een business managers is niet zomaar een commerciële functie – het menselijke staat ook hier helemaal centraal.

Lange termijn

Zodra iemand bij een klant aan de slag is gegaan, blijft IT-Planet partner én een belangrijke schakel tussen onze klant en de medewerkers. De business managers voeren opvolgingsgesprekken, en nemen ook de eind-evaluatie op zich wanneer een project ten einde loopt. Zij leren zo de klant beter kennen én kunnen de medewerker verder opvolgen en begeleiden. Dat is dan weer een troef bij een volgend project.

Onze core-business, dat zijn onze mensen. Dat maakt dat voor elk van ons – of het nu onze office assistant, recruiter of business manager is – de focus ligt op de langetermijnrelatie met onze medewerker. Iedereen bij IT-Planet doet aan HR.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.