Ijzergieterij Vuylsteke vraagt faillissement aan

Vuylsteke was in een spiraal van schulden beland. De nieuwe eigenaar toonde weinig interesse om het bedrijf te integreren en om te investeren. Door het faillissement sneuvelen 111 banen: 90 arbeiders en 21 bedienden. Vuylsteke was hoofdzakelijk actief in gietwerk voor rioleringen. Daarnaast leverde het bedrijf mechanisch gietwerk.
Jan Maeseele van ACV-metaal wijt het nakende faillissement aan drie zaken. Ten eerste is er de algemene economische malaise. Voorts kampt Vuylsteke met een zeer kritische financiële toestand en tenslotte was er de situatie bij Lecomte zelf. Bij de overname werden beloften gedaan en vooruitzichten vooropgesteld waarvan niks in huis is gekomen.
Voor de Roeselaarse metaalsector is dit de tweede klap in een week tijd. Vorige week dinsdag werd de producent van landbouwmateriaal Netagco-AVR failliet verklaard. Daar verloren 77 mensen hun baan.

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.