Ik ga met vakantie en neem mee…mijn smartphone en laptop

Meer dan de helft (55 procent) kiest ervoor om tijdens de verlofperiode volledig offline te gaan en de batterijen opnieuw op te laden. Dit blijkt uit een onderzoek van Protime, een specialist in onder meer tijdregistratie en werkplanning, bij meer dan 1000 werkende Vlamingen.

Een op tien respondenten werknemers blijft tijdens zijn of haar vakantie de hele tijd bereikbaar voor werktelefoontjes, 13 procent beantwoordt enkel de meest dringende oproepen.

Ook werkmails laten meer dan een kwart van de respondenten (28 procent) niet los tijdens de vakantieperiode: 8 procent van de werknemers beantwoordt iedere werkmail en nog eens 13 procent beantwoordt enkel de mails als de situatie daarom vraagt. Bij 7 procent blijft het bij het checken van mails.

Niet alleen tijdens hun vakantie, maar ook na hun werktijd blijven heel wat werknemers (45 procent) bereikbaar voor werkzaken. Bijna 3 op 10 respondenten (28 procent) kiest hier zelf voor, maar voor 17 procent is dit onder (lichte) dwang. Hun werkgever gaat ervan uit dat ze ook na hun werk beschikbaar blijven. Bij 11 procent van de respondenten verwacht de werkgever dat ze net volledig offline gaan na het werk. De overige 44 procent kiest er dan weer zelf voor om in de vrije tijd volledig los te komen van hun werk.

Diensthoofd Personeel

Lokaal bestuur Ninove

Talent Officer

Lyreco

Officer/Specialist Accounting

BASF

HR Payroll Officer

Profel

Diensthoofd HR

Wingene

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.