Illegalen altijd welkom bij ABVV

VakbondenVeiligheid

Dat zegde Frédéric Fiore, coördinator diversiteitwerking van de vakbond, op een persconferentie van het Forum Asiel en Migraties. Deze koepelorganisatie stelde een wijziging in de regularisatieprocedure voor en krijgt daarbij de steun van het ABVV en van het ACW, de koepel van de christelijke arbeidersbeweging.

De voorstellen van het ABVV passen in de juridische strijd die de socialistische vakbond voert voor een 33-jarige illegale Marokkaan. Die viel in december 2000 op een bouwplaats in Antwerpen-Noord uit een materiaallift en liep daarbij een schedelfractuur en andere breuken op, waardoor hij altijd een stok zal nodig hebben om te stappen. Het ABVV eist in zijn plaats via de rechtbank een schadevergoeding. De werkgever van de Marokkaan houdt vol dat de man toevallig op de bouwplaats aanwezig was, maar volgens de vakbond ging het om illegale tewerkstelling.

“Iemand die illegaal en zonder documenten op een bouwplaats aan het werk is, heeft volgens ons een feitelijke arbeidsovereenkomst. Die persoon heeft bijgevolg ook rechten”, argumenteert Frédéric Fiore. Het ABVV steunt het voorstel van het Forum om de criteria voor regularisatie in de asielwet vast te leggen.

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

Abonneer en krijg meer!

Abonnees krijgen niet alleen 6x per jaar het HR Square magazine in de brievenbus, maar genieten daarbovenop ook van exclusieve PLUS-artikels en tal van andere voordelen!

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.