IMF bekritiseert ontslagrecht

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtFlexibiliteitLoonLoonkostenLoopbaanOrganisatieOverlegorganen
Een IMF-delegatie verbleef een week in ons land en sprak met allerhande instanties over de toestand van onze economie. Op basis daarvan maakte de delegatie een jaarlijks rapport met aanbevelingen voor België op.

In het rapport wijst het op enkele uitdagingen. Zo beschermt ons land vooral zij die werk hebben, onder meer met hoge ontslagvergoedingen. Dat heeft een negatief effect op de jobcreatie. De instelling pleit ook voor extra maatregelen om meer mensen aan het werk te krijgen, want de werkzaamheidsgraad in ons land is te laag. Daarnaast blijven de werkloosheidsuitkeringen erg hoog. Dat geld zou beter gaan naar bijscholingen, zowel binnen bedrijven als vanuit de overheid.

Het IMF vindt het een goede zaak dat er bovenop de index geen loonsverhogingen voorzien zijn. Maar het herhaalt zijn aanbeveling om het indexmechanisme aan te passen. De loonvorming houdt volgens het IMF te weinig rekening met de ontwikkeling van de arbeidsproductiviteit.

Bron: De Tijd/De Standaard

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Manager

Meat&More

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.