In Nederland komt discriminatie op het werk weinig voor

AllochtonenArbeidsmarktArbeidsrechtDiscriminatieGehandicaptenGenderInstroomLoopbaanMigratieOudere werknemers
Deze cijfers blijken uit onafhankelijk Europees onderzoek van Effectory, een bureau dat gespecialiseerd is in medewerkersonderzoek. Voor het onderzoek zijn in 2010 ruim 2800 medewerkers uit acht Europese landen ondervraagd.

Volgens de onderzoekers doet Nederland het goed in vergelijking met de rest van Europa. Een waterdichte verklaring is er echter niet voor de gevonden verschillen. Ze verwijzen naar de mondigheid van de Nederlandse mannen en vrouwen. “Nederland heeft een open organisatiecultuur, met zowel mannen als vrouwen die zich over het algemeen de kaas niet van het brood laten eten.”

Dat samenwerken zonder discriminatie in veel Europese landen niet overal vanzelfsprekend is, blijkt uit de cijfers van onze buurlanden. Zo voelt 8 procent van de Duitsers zich weleens gediscrimineerd, 7 procent van de Fransen en 5 procent van de Belgen.

Elders in Europa, blijken Italianen en Engelsen het meest op het werk te discrimineren. In Italië voelt maar liefst 1 op de 7 medewerkers zich gediscrimineerd op geslacht. Van de Engelse medewerkers geeft 1 op de 10 aan zich weleens gediscrimineerd te voelen op basis van huidskleur, geloof of achtergrond.

Bron: Personeelsnet

HR Business Partner

Zorg Stekene

Recruitment Manager

Intelect

Corporate Recruiter

Gentis

Payroll Manager

FSMA

IT-recruiter

Projinit

Payroll Officer

ALDI

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.