Indaver wint de elfde Plus Prijs

AllochtonenArbeidsmarktGehandicaptenGenderInstroomJongerenOudere werknemersWerving
De prijs is een initiatief van Plus Uitzendkrachten en wordt toegekend door een onafhankelijke jury, die rekening houdt met de volgende criteria: het innovatieve karakter van het initiatief, de economische leefbaarheid van het bedrijf, de meetbare resultaten, de continuïteit, en de diversiteit en moeilijkheidsgraad van de doelgroep.

Indaver Willebroek

Indaver, opgericht in 1985 door de Vlaamse overheid en de chemische industrie, biedt duurzame totaaloplossingen aan voor het afvalbeheer van industriële bedrijven en openbare besturen. Vandaag is 75 procent van de Indaver-aandelen in handen van Delta. De Vlaamse Milieuholding en een aantal industriële aandeelhouders bezitten samen 25 procent plus één aandeel.
De kernactiviteit van Indaver is het uitbaten van complexe verwerkingsinstallaties voor gevaarlijk en niet-gevaarlijk afval, met een duidelijke focus op de recuperatie van materialen en energie. Het bedrijf is sterk verankerd in België, met hoofdkantoor in Mechelen en sites in Antwerpen, Beveren, Grimbergen en Willebroek.
De site van Willebroek behandelt selectief ingezamelde niet-gevaarlijke afvalstoffen met het oog op recyclage en nuttige toepassingen, waaronder PMD, rubberbanden, hout, groen, plastics, papier en karton en glas. Op deze locatie worden ook grofvuil en huishoudelijke afvalstoffen van de omliggende gemeenten opgeslagen. Indaver staat in voor een efficiënt transport naar de verwerkingsinstallaties.

Het juryrapport

De jury bekroont Indaver Willebroek om volgende redenen:

 • Indaver Willebroek maakte effectief werk van een verregaand en efficiënt diversiteitbeleid.
 • Het management vertrekt steeds vanuit de kernwaarden van de organisatie (‘met oog voor mens, veiligheid en milieu’), waarbij de relevante stakeholders steeds betrokken worden bij de besluitvoering.
 • Binnen het volledige personeelsbeleid hebben empowerment, training en opleiding, teambuilding en competentiemanagement een vaste plaats. Het bedrijf wordt hiervoor beloond door een bijzonder laag absenteïsme (2,3 procent) en een hoge betrokkenheid en fierheid van de medewerkers.
 • De jury vindt Indaver niet alleen toonaangevend in duurzaam afvalbeheer, maar vooral in duurzaam personeelsbeleid.

  HR application & data expert

  Port of Antwerp-Bruges

  HR-manager

  Benelux Unie

  Payroll Manager

  FSMA

  HR Officer

  ALDI België

  HR Consultant – Recruitment & HR Projects

  Atlas Copco

  Consultant werving en selectie

  UZ Leuven

  Aanmelden

  Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.