Indexsprong betekent algemene syndicale actie

ArbeidsmarktArbeidsomstandighedenArbeidsrechtFlexibiliteitLoonLoonkostenLoopbaanOrganisatieOverlegorganenVakbonden
Het gemeenschappelijk vakbondsfront voerde op woensdag 14 november actie in Brussel, in het kader van de actiedag tegen de Europese besparingskoers. “Besparingen zijn als een boomerang die in ons gezicht terugslaat”, aldus ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw. Hij waarschuwt de Belgische regering om ook niet aan het brugpensioen te raken.

De vakbonden pleiten daarnaast voor een financiële transactietaks, duurzame ontwikkeling en volwaardig werk. ACV-voorzitter Marc Leemans hekelde de toestand in Zuid-Europese landen zoals Portugal, Griekenland en Spanje als ‘mensonterend’. “Er is massale werkloosheid, belangrijke medicijnen worden onbereikbaar. Het Europa van vrede en vooruitgang is aan diggelen geslagen”, aldus Leemans.

“Het Europese besparingsbeleid knijpt de economie dood”, aldus ACLVB-voorzitter Jan Vercamst. Hij wees de banken en de financiële sector aan als de schuldigen voor de financiële crisis. Hij pleitte voor investeringen voor duurzame groei en werkgelegenheid. De vakbonden willen daarnaast dat inkomen uit kapitaal belast wordt en niet arbeid.

Bron: De Morgen / De Standaard

Manager Personeel & Organisatie

Wit-Gele Kruis Limburg

Senior HR Business Partner

DP World Antwerp

HR talent werving en selectie

UZ Leuven

Projectleider soft HR

Motena

Projectbeheerder HR Analytics

Actiris

HR Directeur

Groep DIlbeek

Learning and Development specialist

Helden Van Het Zol

HR Adviseur Social Affairs

Aldi Holding

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.