Inkomen vrouw daalt fors na eerste kind

Dit artikel is exclusief voor leden

In de eerste jaren na de geboorte van het eerste kind zijn de verdiensten van Duitse vrouwen gemiddeld tot 78% lager dan die van Duitse mannen. Tien jaar na het eerste kind is het verschil in inkomen wel teruggelopen tot 61%, maar is dit in vergelijking met andere landen hoog. Belangrijkste oorzaak is volgens de onderzoekers dat in Duitsland, maar ook in Oostenrijk, verwacht wordt dat vrouwen met kleine kinderen stoppen met werken.

In de Scandinavische landen Denemarken en Zweden zijn de inkomensverschillen tussen mannen en vrouwen na de komst van het eerste kind het kleinst. In Denemarken is het verschil na de geboorte zo’n 25%. Na tien jaar is dat teruggelopen tot 21%.

In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk is een ander patroon zichtbaar. Daar neemt het inkomen in de eerste jaren na de geboorte minder sterk af, maar is op de lange termijn ook geen stijging meer waar te nemen.

De regelingen voor zwangerschaps- en ouderschapsverlof in de verschillende landen spelen volgens de onderzoekers alleen in de eerste jaren een rol. Zo is de daling van inkomen in Zweden het gevolg van een ruimhartige verlofregeling. Doordat ook mannen hier gebruik van kunnen maken, is Zweden het enige onderzochte land waarbij het inkomen van mannen ook tijdelijk daalt na de geboorte van het eerste kind.

Bron: fd.nl

HR application & data expert

Port of Antwerp-Bruges

HR-manager

Benelux Unie

Payroll Manager

FSMA

HR Consultant – Recruitment & HR Projects

Atlas Copco

Consultant werving en selectie

UZ Leuven

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.